Най-големият проблем на българската партийна система е кадрови и той предизвиква

...
Най-големият проблем на българската партийна система е кадрови и той предизвиква
Коментари Харесай

Димитър Аврамов: Или обществен, или международен натиск ще доведе до правителство в следващото НС

" Най-големият проблем на българската партийна система е кадрови и той провокира непрекъснати рецесии в нея. Много хора си мислят, че има политическа рецесия в България. Не, в България няма политическа рецесия, институциите са постоянни и обществото си следва дневния ред, Европейски Съюз, част от който сме, върви в положителна наклонност на развиване. Само българската партийна система създава липса на решения, непрекъснати кавги и неприятни вести ". Този коментар направи пред БНР политологът Димитър Аврамов.

Според него е явно, че в българската партийна система има липса на доверие, " тя наподобява на ударена от тежък вирус ".

" Простият извод, до който може да се стигне и с инструментите на политологията, е, че обществото в идващите 1 или 2 години би трябвало да си създаде нови партии. Това не става за един месец, тъй като производството на нови политически субекти е комплициран въпрос и не би трябвало да се подхожда към него разрушително ", добави политологът и посочи:

" Ако това е невероятно и разрушително деяние, да има ново политическо водачество в границите на сегашните партии. Нека Бойко Борисов да си тръгне и да отстъпи, явно е, че той няма да бъде към този момент министър председател. Нека Корнелия Нинова да отстъпи, тъй като Българска социалистическа партия върви единствено надолу. А Слави Трифонов да прави каквото желае. Той реализира международни върхове - в границите на един парламент стана от първа - трета политическа мощ, единствено за към 30 дни, това е по социологически изследвания. Това е такава дефлация, че ние скоро ще загубим политическа стойност ". 

Аврамов акцентира, че двете най-големи партии в 46-ото Народно заседание (ГЕРБ и " ИТН " - б.р.) работят разрушително от първия ден на този парламент:

" ГЕРБ споделя " не " на всичко и работи деструктивно, а Има Такъв Народ споделя: " Ще вършиме каквото желаеме, другояче няма консенсус ", само че по този начин не може да се реализира никакво единодушие. Не може всички останали да се съберат и да реализират единодушие, постоянно или първата, или втората политическа мощ. Това демонстрира международната политическа история, ние няма да измисляме прецеденти ". 

Прогнозата на Димитър Аврамов е за обществен напън и митинги пред идващото Народно заседание, с цел да бъде формирано държавно управление:

" Второ - в случай че Европейски Съюз реши, че кадровата рецесия в българската партийна система води към институционална рецесия и е рискова за България, доста е допустимо българските партии да бъдат подложени под международен напън да създадат най-малко краткотрайно, с стеснен мандат държавно управление в идващото Народно заседание ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР